2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Brazilijoje brangsta kavos pupelės bei cukrus

Per anksti JAV ryte pirmadienį prekybos JAV minkštųjų ateities buvo sumaišyti su cukraus kainos stangrinantis Sutrikimo tiekimo iš aukščiausios augintojo Brazilijos susirūpinimas atgal.
JAV biržoje ICE Futures, cukraus ateities spalio pristatymo prekiaujama USD0.1993 svaras, laipioti 0,95%. Jis anksčiau, padidėjo net 1,3 proc, prekybos sesijos aukšto USD0.2002 svaro.
Kainos palietė dviejų mėnesių aukštas USD 0.2179 svaro birželio 21 d., Kaip susirūpinimą, kad smarkių liūčių Brazilijoje gali pakenkti cukranendrių pasėlių šalies centras - pietų regione paskatino nuotaikos esančio saldiklio.
Tautos pirmaujanti cukranendrių pramonės asociacija Unica praėjusią savaitę sakė, kad malūnai-pietų centro grūsti 35.62 milijonų metrinių tonų cukranendrių praėjusio mėnesio antroje pusėje sumažėjo 18% nuo praėjusiais metais.
Brazilijos Center Pietų regionas pagamina beveik 90% tautos cukraus. Brazilija yra didžiausia pasaulyje cukraus gamintojas ir eksportuotojas, su USDA Vertinant nacionalinių sąskaitų už beveik 20% pasaulinės gamybos ir 39% pasaulio cukraus eksporto.

Rinkos dalyviai pažymėjo, kad cukraus rinka išlieka didesnio meškų tendencija. Kainos yra maždaug 45% nuo pradeda 3 dešimtmečio rekordą USD 0.3594., Praėjusių metų vasarį.
Tuo tarpu, medvilnės ir kavos kainos buvo spaudžiamos iš stipresnio JAV dolerio ir platesnės rinkos rizikos vengimo, kaip baimes per sulėtėjusi pasaulio ekonomikos augimui ir rūpesčių per nuolat, pasvertą valstybės skolos krizės euro zonoje apetitą rizikingesnes turtas.
Trema per pasaulio ekonomikos perspektyvos spaudžiami minkštas prekes per pastarąsias savaites.
Rinkos nuotaikas apkartino prieš Europos Sąjungos viršūnių susitikime, nes pradėti vėliau šią savaitę, skambant augančių abejonių, ar lyderiai padaryti jokios pažangos siekiant didesnio fiskalinio integracijos ir leidžiant bloko gelbėjimo lėšos įsigyti valdžios sektoriaus skolą.
Ankstesnis pirmadienis, Ispanijos vyriausybė oficialiai paprašė pagalbos iki EUR100 mlrd bankininkystės sektoriuje nuo euro zonos partneriais. Ispanijos ekonomikos ministras sakė, suma turėtų būti pakankamai padengti visų bankų poreikius ir suteikti papildomą apsaugos buferį.
Prašymas atėjo po nepriklausomo audito rezultatus praėjusią savaitę nurodė, kad Madridas reikės daug kaip EUR62 mlrd Išganymą banko savo bankų gelbėjimo paketą.
Dolerio indeksas, kuris stebi efektyvumą kovojant su kitų šešių pagrindinių valiutų krepšelio doleriui, buvo 0,5% prekybai 82.82, nuo birželio 13 d.
Stipresnis doleris mažina JAV pasėlių patrauklumą užsienio pirkėjų ir prekių mažiau patrauklus kaip alternatyvaus investavimo.
Medvilnė ateities spalio pristatymo, prekiaujama USD0.6900 svaro, barstančių 0,45%. Jis anksčiau sumažėjo net 0,8% prekybos sesijos mažai USD0.6877 svaro. Priekinis mėnesio kainos smuko 32 mėnesių mažas USD0.6617 svaro birželio 4 d.



Medvilnė prekybininkai laukia USDA savaitės pasėlių pažangos ataskaitą dėl iš po pirmadienio uždarymo varpas spaudai.
Savo paskutinio pasėlių būklės ataskaitą, USDA pasakė, kad 53% medvilnės pasėlių buvo geros iki puikios būklės, nuo 51% praėjusią savaitę.
Tuo tarpu kainos ir toliau į priekį nuo priekinių mėnesių liepos sutarties pasibaigimo rasti tam tikrą paramą.
Prekyba paprastai yra intensyvus medvilnės rinkoje artėjant pirmojo pranešimo pristatymo dieną, kaip dauguma rinkos dalyvių siekia išeiti sutartis išvengti pristatyti tiekimą.
Nepaisant pastarojo meto padidėjimo pluoštas vis dar beveik 65% nuo 2011 m įrašo aukštesnės kainos paskatino ūkininkus augalų pasėlius ir paklausos viršų vartotojo, Kinija sulėtėjo.
Tuo tarpu, arabikos kavos rugsėjo pristatymo, prekiaujama USD1.5535 svaro., Panirimas 0,3%. Jis anksčiau sumažėjo tiek, kiek 1% prekybos sesijos mažai iš USD1.5412.
Kavos birželio 14 d. Sumažėjo iki mažiau kaip USD1.4887 svaro, mažiausių mėnesių nuo 2010 m. Birželio vidurio sutarties, kaip rinka persikėlė į priekį iš Brazilijos derliaus.
Tačiau rinkos analitikai pastebėjo, kad artėja šalnos Brazilijoje sezonas turėtų sumažinti bet kokį galimą trūkumu kavos artimiausioje ateityje.
Kavos kainos buvo spaudžiama per pastaruosius mėnesius prarado beveik 35% nuo sausio viduryje, nes prekiautojai akimis milžinišką derlių viršų augintojas, Brazilija ir spekuliantai stumdosi kainos mažesnės.
Rinkos dalyviai sakė, kad kavos kainos vis dar gali nuostolių rizikos draudimo fondai ir dideli instituciniai investuotojai likviduoti ilgąsias skambant susirūpinimą pasaulio makroekonominės perspektyvos.